Middag




Skollunch




God morgon

Idag är en bra dag känns det som. Ska till pöjken med pappa och bygga badrum efter skolan och går bara till halv tre, känns som fredag. That's just great!

Annars då ? Har ju en del ämnen som jagg ska försöka få upp så snart som möjligt, tänkte att jag kan säkert få lite tid medans de skruvar och så.

Suddig bild på Bonzo




Kvällen

Har målat garderober och tånaglar.

Just nu tittar jag på anger management :)







Middag




Kvällen











My life is awsome!

Tåget har börjat gå helt konstigt så måste åka i morgon. Åh önskar mig ett körkort nu.

Vi får se om vi hörs mer innan i morgon eftermiddag när jag kommer hem.

Puss

Söndag

Jaha nu sitter jag mitt ute i ingenstans och väntar, precis som i natt. Så är det med bilar antar jag.. Passade på att ta en sväng med Bamse iaf.






Dagen













Är vi verkligen såhär barnsliga?

10 i topp – det skäms vi för att vi äter

1. Dietmat (bantnings- eller lightprodukter) 20 %

 Skräll! För tio år sedan var det fult att köpa smör i stället för lättmargarin, grädde i stället för någon blaskig halvmesyr och viktväktarmat något man koketterade med. Fett­debatten vred frågan 180 ­grader.

2. Snacks 19 %

 Gott och onyttigt har aldrig ­varit något att skryta med. Inte heller ­ i år.

3. Färdigmat 17 %

 Köttbullar rullar man själv – om de inte är köpta i någon saluhall, alltså. Påstått under­målig mat, men en brittisk ­undersökning som jämförde tv-kockars recept med kedjornas förpackade färdigmat upptäckte att de ­senare ofta var nyttigare.

4. Snabbmat (ham­burgare, pizza) 17 %

 Svensken skäms lika mycket över en snabb hamburgare på språng som över den färdig­trillade kött­bullen. Och visst, det krävs inget handlag att tala om för att få till det.

5. Mat med mycket ­till­satser 17 %

 Fasan över tillsatser, E-nummer, blev nästan mytisk efter Mats-Eric Nilssons bok ’’Den hemliga kocken’’ och ingen vill bli påkommen med fingrarna i Skagenröran med 13 tillsatser. Men ett äpple innehåller helt naturligt 14 E-nummer.

6. Halvfabrikat 13 %

 Inte riktigt lika illa som helfabrikaten, alltså färdigmat, men nära på. Fiskpinnar och blodpudding är bara acceptabla om du har gjort dem själva från grunden – till och med skrytmässiga.

7. Mat från lågprismärken 9 %

 Efter att prisfokuseringen varit total och ­billigt varit ­lika med bra i årtionden tvärvände den åsikten också för sex–sju år sedan när kvaliteten började uppmärksammas.

8. Mat som inte är ­ekologisk 5 %

9. Mat som inte är ­miljömärkt 5 %

10. Kött 4 %

 Klimathot och miljödebatt ligger till grund för att vi skäms när vi inte är fullt så medvetna som vi tycker att vi borde vara eller är ovilliga att skippa köttbiten fast vi vet att kossorna pruttar oss rakt in i katastrofen.

Källa: Livsmedelsföretagen, procentsatserna anger hur stor del av de 1 025 tillfrågade som skäms över de olika ­matkategorierna.


Igår

Det här var nog första gången jag inte blogfat på en hel dag. Men allt vart ändrat igår, var hos dietisten och sen åkte jag till mamma fast jag inte skulle.

Vi lunchade och handla sen åkte vi hem och umgicks och sen sov jag hos karl så hann verkligen inte.

Men förhoppningsvis hinner jag mer idag.






Nämen

Det här vart det av ett seriöst inlägg. Har verkligen inte haft tid. Kommer ha lite mer tid i helgen så då har jag lite ämnen som jag har skrivit ned :)

En till egobild haha



Apr. 25, 2013

Nu middaf hos farmor, det serveras fläskfilé och potarisgraräng.






Torsdag

Jobbar för fullt just nu, det är därför det är lite svårt att hinna uppdatera. Samtidigt är jag hungrig och måste snart rasta hunden, därför är det lite fullt upp hehe. Ska försöka skrica något mer seriöst när jag kommer hem ikväll för ska iväg på middag också.

Mycket som händer just nu men en promenad passar bra iaf :)




Julstjärnor

Sitter just nu ute i solen och insåg att vi har haft julatjärnor uppe i flera år, även under sommaren haha!




Våra värsta år

Just nu:






Apr. 24, 2013

Är på öppet hus just nu, nästan inget folk alls. Tycke

Dagens kladd!




Självkkart!

Så somnade jag på soffan vid åtta och vakna för ett tag sen.. Det är såå underbart för nu missade jag en lektion.

Jaja, det är bara att vakna till och åka ner och köpa lite energidryck sen Åh jag måste äta ngt också.

Fröken blond kommer snart också, hon ska vara här tills vi ska på öppet hus i skolan ikväll. Förstår inte varför vi måste vara så många dock. Det är ju ingen jätte stor skola direkt..

Nä, nu ska jag titta på real houswifes of nånting haha.




God morgon

Skulle jag kunna säga men jag har varit vaken hela natten hehe.

Vi hörs senare för nu ska jag titta på Nanny!




Designen

Så nu får den duga för tillfället, i alla fall tills jag har några nya bilder och lite tid.
 
Som sagt så drog vi till Mariestad istället för att fortsätta gå i skolan. Why? Vi var klara med nationella och inte så sugna på två mattelektioner och service och bemötande helt enkelt.
 
Nu när våren kommer så känner jag skoltröttheten komma smygandes och vill göra allt annat än att gå i skolan. Helst bara vara ute i det fina vädret istället för att sitta inne och plugga. Har inte varit någon plugghäst direkt sen jag gick i sexan. Börja skolka i sjuan och skolkade jämt fram tills nu när jag går första året. Skolkade till och med på iv. Det är inte kul att plugga och det mesta är antingen för lätt eller svårt, oftast för lätt. Så jag bryr mig helt enkelt inte. Hade jag fått bestämma skulle jag nog överväga att hoppa av. Och jag är ju faktiskt 18 om bara två månader. 
 
Samtidigt känns det dumt att hoppa över skolan. En utbildning är ju liksom viktig för att få jobb nu för tiden. Men det finns så många andra sätt att tjäna pengar på nu så. Blir skoltrött så lätt så jag vet inte vad jag ska göra, mår mest dåligt av att behöva vara i skolan.
 
Nu babblar jag haha, ska ta och kolla hur det går med potatisgratängen istället så vi hörs sen!
 

So hot!






Yolo

Drog in till stan istället!




Nationella prov

Har precis blivit klar med läsförståelsen och nu ska jag sitta en timma och vänta på alla andra. Det ser jag verkligen fram emot.

När jag kommer hem ska jag plugga och måla om jag hinner. Annars är den här dagen inte så intressant så vi får se om jag hinner uppdatera något roligare sen :)






Måndag

Mellanmål innan promenaden:




Lektion

Konferens och evenemang :)




Jobbar

Sitter här och jobbar lite.. Vad jag jobbar med kommer säkert visas i framtiden här på bloggen men inte just nu då jag precis har börjat hehe.

Angående maten, alltså förra veckan hade jag gått ner 6 kilo men efter denna sjukt onyttiga helg är det nästan ett upp igen. Men det tar jag igen i veckan. Hörs senare!


Söndag

Nu är jag hemma igen så ska ta en sväng med hunden i det fina vädret. Uppdaterar mer ikväll!




Hehe




Tv tid

Med min babe och de här två snyggingarna :)




Uppmuntrande bilder :)












Kundservice

Jag har under mitt liv mött ett antal säljare när jag har varit ute efter varor. Det är ju något vi alla möter dagligen. Både på ica i kassan när du köper mat och Elgiganten när du vill ha en ny tv. Vissa säljare har ett större ansvar än andra, på ica vill du mötas av ett trevligt bemötande i kassan på vägen ut och det kan räcka för att göra kassörskan eller kassören till en bra säljare. När man däremot som jag vill ha en ny mobiltelefon på elgiganten är det en annan sak, det handlar ofta om ett köp på tusenlappar.
 
Så var det i det här fallet. Jag tappade min mobil i toaletten en kväll och dagen efter var jag på jakt efter en ny. Så vi åkte till Elgiganten. För att underlätta besöket hade vi redan innan kollar på internet vilken jag skulle köpa. När vi sedan kom dit kostade telefonen helt plötsligt 800 kr mer. Vi frågade om detta och då sa dem att man endast kunde få internetpriset om man hade bokat. Inget som stod på hemsidan. Vi frågade snällt om han kunde hjälpa oss med det och tillbaka kom ett spydigt svar om att de om att de inte hade tillgång till att göra det. Vi frågade sen om vi kunde ringa någon som kunde göra det hemifrån och fick svaret att det gick men att det skulle ta minst två timmar innan bokningen gick igenom. Vi ringde till två olika personer men det var fel på deras hemsida, vilket de inte kunde erkänna, de sa bara att den måste vara slut. Allt detta i väldigt otrevlig ton. De stanna heller aldirg upp för att hjälpa oss utan vi fick hela tiden jaga dem.
På väg att ge upp kom det fram en kille och frågade om det var några problem, vi förklarade och två minuter senare hade jag ett kvitto för att hämta ut min nya telefon, till internetpriset. Det var ren lycka och den här killen räddade min dag.
Hela köpet gick på 4000 kr och de höll dem på att slösa bort bara för att de inte ville hjälpa.
 
En av mina kurser heter service och bemötande och det här som hände är något som absolut aldrig får hända. Den här erfarenheten tar jag med mig och lär mig av till när jag kommer ut i yrkeslivet. Tack Élgiganten!
 
 

Lördag

Vart jag än är så är jag nästan alltid omringad av djur. Hundar och katter är de som vi har kvar fortfarande. Men innan det så har det varit det mesta mellan hästar och kaniner. Galet egentligen. Men jag älskar verkligen djur så :)

Det djuret jag är kan mest om är hundar då de är ett av mina största intressen.

Jag önskar nu alla en trevlig dag och tyvärr kommer uppdateringen bli låg.

Puss!




Godnatt

Mer uppdatering kommer när jag hinner :)




Fredagsmys




Dagens outfit

Vänj er inte med det, har bara inte tid att blogga haha :)






Today

Sitter för tillfället ute i skogen, hos mamma. Det är så skönt att kunna fly hit ibland när saker inte går som man tänkt. Jag gillar inte skogen så mycket egentligen då jag är väldigt rädd för småkryp, mygg och sånt. Men det är sånt lugn här och sån familjefrid.
 
Jag har precis lagat mat och tvingat alla att äta grönsaker så nu känns det lite bättre haha :)
 
I morgon ska vi åka in till Lindesberg, mamma ska på möte och medan hon gör det ska jag och mormor ut och äta tillsammans. Det ska bli mysigt.
 
Här kommer en crazy bild på hur det kan se ut när jag är här:
 

Mamma

Har åkt till den bästa :)




This is a fancy day

Nu får magen ta och sluta.. Jag måstr vara i skolan och tar mig inte dit, det gör för ont.

Så för tillfället är min utsikt detta och tvn.





Spetsiga naglar ?

Du behöver:

* Penna
* Sax
* Nagelfil




Börja med att markera en form:



Klipp:





Och sist fila:



Sen är det klart! Enkelt va?

Hej så mycket hej!

Idag ska jag ta tag i det! Har funderat i ca 2 dagar på att göra om i mitt rum så just precis nu bestämde jag mig för att börja måla mina garderober idag. Det kommer bli superfint där inne nu. Det räcker tydligen inte med att göra om pojkvännens hus typ helt. Älskar att pyssla med sånt, inredning alltså.
 
Funderar på att göra någon nageldesign steg för steg också om någon är intresserad? Haha whatever jag gör det ändå!
 
Nu ska jag fortsätta greja med designen :)
 

Awesome!




Ska människans fåfänga vara så extrem att djur far illa?

Jag har inte lagt någon energi eller vetat något om detta förens för ett par månader sen. Sjukt va?
För mig är en råttas liv lika mycket värt som mitt!
 
När jag fick reda på detta såg jag till att hitta en lista på alla märken som använder detta och jag blev minst sagt chockad. För detta gäller inte bara smink utan även andra produkter som ansiktstvätt, rengöringsmedel, tvål, schampo, balsam och deo.
 
Vissa tycker att detta är okej och jag förstår inte hur? Jag har helt slutat köpa djurtestade saker efter detta, och det betyder att jag för tillfället inte använder smink ens. Jag vill hitta bra smink som inte är djurtestat och det kan ta ett tag då alla vanliga stora märken gör detta.
 
Här är i alla fall några av de vanligaste:
 
*Axe
*Biotherm
*Braun
*Clearasil
*Dolce & Gabbana
*Dove
*Palmolive Co.
*Cover Girl
*Garnier
*Giorgio Armani
*Head n Shoulders
*Helena Rubinstein
*Herbal Essences 
*Hugo Boss
*Lacoste
*Lancôme
*L’Oréal
*Matrix Essentials
*Max Factor
*Maybelline
*Neutrogena
*Olay
*Ralph Lauren
*Sunsilk
*Vaseline
*Veet
*Unilever (Som då bland annat Dove och Axe)
 
Ska människans fåfänga vara så extrem att djur far illa? Det tycker inte jag i alla fall. Och längst inne i ditt hjärta tycker du det själv? Om du gör det tycker jag att du tar en titt på denna video där en tjej frivilligt ställer upp för att visa hur djuren blir behandlade:
 
http://www.youtube.com/watch?v=f4K9iSyj_lk

Något jag älskar

Är icas plockaihopsjälv sallader. Gott och inte allt för onyttigt, har dock inte lärt mig att äta utan dressing än haha :)




Tips!

Några enkla tips för en effektiv viktnedgång som har hjälp mig.
 
1. Har du svårt för grönsaker?
Då är det bästa sättet att skriva ned alla grönsaker du gillar och sen äta dem. Du kanske bara tycker om 3 sorter? Det gör inget, huvudsaken är att du äter grönsaker !
 
 
2. Frossa i frukt!
Man ska äta ca 3 frukter om dagen. Du kan äta dem som mellanmål, fruktsallad, eller smoothie!
 
3. Gillar du saft?
Istället för light produkter kommer här ett fräschare tips! Frysta jordgubbar, andra bär, citron eller gurka. Låt det sätta smak på ditt vatten, skär bara upp, lägg i en tillbringare med vatten och ställ in i kylskåpet. Både gott och fräscht!
4. Mindre potioner! 
Det här är ett uttjatat men väldigt effektivt sätt att minska magsäcken på, och med en mindre magsäck kommer du att gå ner i vikt. Ät mindre och oftare istället. Är det svårt att veta hur mycket? Kolla in tallriksmodellen eller köp kostmått på ditt närmaste apotek!
 
5. Sluta vara lat nu!
Det handlar om din hälsa! Självklart är du fin som du är men alla vill vi väl bli äldre än 50?
 

Fler tips kommer med tiden, men kom ihåg att alla små förändringar gör nånting. Vill du ha tips för att det ska gå snabbare? Håll utkik så kommer det upp någon dag framöver :)
 
Alla bilder är tagna ifrån google.

Ja detta med design

Ska göra en bättre när jag har tid. Fick kasta ihop detta lite snabbt. 
 
För dig som är ny här kommer jag blogga mer nu med lite besökare, mer tankar, mer åsikter, och absolut mer tips på allt från naglar, hår, smink, kläder och hälsa. Kommer mer redan ikväll :)
 
Hoppas att du stannar här! :)
 

Family guy

Sitter just nu och tittar på family guy. Tycker egentligen inte att det är så bra, rätt sjukt faktiskt, men är sjuk så det får duga :)







bilder från google.

Måndag

Idag är en sån där dag då jag bara vill hoppa av skolan och åka någonstans. Långt borta. Det går inte riktigt att förklara känslan. Mår  inte dåligt eller något, vill bara iväg och framför allt slippa att gå i skolan. Så är ledig idag och ja åker jag så ska jag hålla er uppdaterade haha. 
 
Får den känslan ganska ofta, vill se nya saker och träffa nya människor. Men är fast här ett par år till. Usch! 
 
Annars har jag bestämt mig för att göra om lite.. Överallt. Känns som att mina familjer ibland kan tycka att alla mina kreativa idéer är lite jobbiga. Men så är det, har jag inte rört på mig tillräckligt sätter tankeverksamheten igång.
 
 

Fradag

Har haft en lektion idag, kändes lite onödigt att gå dit..

Idag står det badrumabygge på listan och en 2 timmar lång resa. Wiho!

Bild på en av mina bäbisar :)




Äntligen hemma igen.

Nu är jag hemma efter en helg + 2 dagar i skogen. Har haft privata problem så det passade perfekt.

Tappade mobilen i toaletten också så fick åka och köpa en ny. En samsung galaxy s3, ville ha den när den kom ut men då hade jag redan en ny.

Jaja babbel. Jag blev minst sagt chockad inne på elgiganten då den närmsta lediga försäljaren inte verkade vilja hjälpa oss alls, han var endast otrevlig. Såna människor ska inte få arbeta med service.

God morgon




kvällens ihopkladd




Äntligen!

Sitter i solen med en cigg och känner mig lite rastlös fast jag egentligen har massor att göra.

Äntligen skaffat inbetalningskort till gymmet också.

Hoppas att ni har haft en bra dag :)





Härlig dag

Sitter här just nu med mitt citronvatten och funderar. Som vanligt jobbar hjärnan där inne för fullt. Ibland blir jag så full av tankar att jag inte vet vad jag ska göra. Det är då jag måste skriva, skriva ner det någonstans och få ut det, annars sprängs nog mitt huvud. Just nu tänker jag inte på något speciellt alls utan tankarna är lite överallt, då är det svårare. Annars fastnar jag på något, det kan vara så enkelt som en åsikt om vad som helst men pratar jag inte om det eller skriver ner det så fastnar det. 
 
Uppdrag bli en morgonmänniska börjar ta sig, säger jag efter två dagar haha. Var väldigt trött i morse men tog mig upp ändå och zumba lite. Skulle vara så där superduktig och koka ägg också, det gick inget vidare eftersom att jag gick ut och rökte när de började koka utan att sänka plattan. Och där lyckades jag få bloggen att handla om äggkokning.
 
Nu är våren här också och ja jag vågar säga så. Den är i alla fall här just nu och det gör mig glad. Har kollat vädret för flera veckor framöver och det ser bra ut. Varje vår blir jag så där töntigt lycklig och full av liv, eller det blir jag i början av varje årstid egentligen. Gillar dock inte sommaren så mycket. Haha tänk att jag seriöst skrev det, men det är sant. De andra tre är helt underbara och får mig på sjukt bra humör. Nej jag går inte alltid runt och är lycklig, men blir väldigt påverkad av vädret och då när det enligt mig är bra väder så blir jag glad :)
 
 

Här går det segt

Skulle vilja ha en snyggare design men så är det ju onödigt svårt att ha fantasi till det. Det är ju meningen att den ska representera mig och min blogg, den ska vara intressant så att läsare vill stanna och inte allt för plottrig. Hur gör man då ? Fick en jättebra idé i gimp, ville min dator spara filer ifrån gimp? Svar nej.
 
Får snart ryck. Vill ju börja blogga mycket, visa att bloggen finns osv men vad är det för mening utan en design? Blit så otroligt opersonligt.
 
Jaha, annars då? Förutom gnäll alltså. Jag gick upp tidigt i morse och tränade, det var otroligt skönt och jag som är så morgontrött trodde aldrig att jag skulle klara det. Cred till mig!
 
Ja förresten, det är helt okej att berömma sig själv :)
 
Jag blandar alltid ihop vår och höstkänslor. Men visst är det underbart med båda?
 
 



RSS 2.0